Category: GEG

Day #1 : Singapore Tour (Part 2)

Saya bangun jam 3.30 petang. Bangun terus mandi. Bilik mandinya sangat kecik tetapi pancurannya sangat kuat dan puaslah mandi. Lepas mandi kejutkan Aliya & Sabarina. Dah bersedia nak ke Masjid untuk solat Jamak Zohor + Asar. Selesai saya bersiap, saya nampak Raihan & Rozaina dan kawannya di lobby. Oh tepat masanya. Selesai mereka mendaftar, kami…


Day #1 : Singapore Tour (Part 1)

4.00 pagi Ke rumah Sabarina ambil di rumah (Batu Muda) dan terus ke KLIA2 5.15 pagi Sampai di KLIA 2 Tunggu solat subuh. Orang ramai gila sebab flight pagi memang murah. Ramai orang nak bercuti. Selesai solat subuh, makan sebab lapar. Makan KFC je sebab tempat lain penuh manusia. Perlu makan sebab kat Singapore nanti…


GEG Gombak ke Top Leaders Summit di Singapura

Ini adalah kali ke-2 saya ke Singapura. Kali pertama juga membawa nama GEG Gombak ke Singapura untuk memceritakan tentang GEG Gombak kepada seua guru sekolah kerajaan di Singapura kerana GEG baru sahaja bermula di Singapura ketika itu (Oktober 2015). Kali ini ianya adalah dengan tujuan berbeza. Dua tahun lalu APAC Leader Summit di adakan di…


GEG Gombak – Goolendar

Merancang dah lama tapi masa yang tiada. 16hb April sebenarnya adalah hari sukan sekolah saya tetapi kita hanya merancang, sukan terpaksa ditunda atas arahan kerana cuaca panas. saya merebut peluang ini menukarkan aktiviti kepada sesuatu yang memberi manafaat. Saya sering menganjurkan perjumpaan di sekolah saya sendiri tetapi seperti saya pernah nyatakan pada diri sendiri, 2016…


GEG Gombak #1 Buletin

Edisi 1 : Buletin GEG Gombak. Saya keluarkan di dalam Bahasa Malaysia terlebih dahulu. Jangan lupa, di akhir muka surat ada FAN MAIL. Tinggalkan jejak anda jika anda pernah bersama kami di mana-mana acara sepanjang 2015. Atau anda boleh klik pada link http://tiny.cc/fanmail


GEG On Air (GOA Part 2)

Ini adalah acara ke dua yang menyatukan GEG Leader di dalam satu perkongsian ilmiah. Jika anda terlepas GOA 1/205, anda boleh lihat tulisan saya berkenaan acara tersebut di http://www.normsuperb.com/2015/10/06/geg-on-air-goa/ Hari ini seperti di rancang, GEG on Air bersiaran sekali lagi. Sesuatu yang dirancang, kadang-kadang ada saja halangannya. Kali ini, Pn. Farida & Syuhaimi tidak dapat bersama…


Day 2 – EdTech Google Summit

Sampai awal pagi. Sampai sahaja, terus bergambar. Sebab masa sampai tu, Jess sedang sibuk bergambar. Apa lagi, join sekali. Istimewanya hari ini kami pakai baju yang baru di tempah dengan chapter masing-masing. Yang penting saya nampak kurus sikit pakai baju ni. Hahaha. Jangan mare, perasan sikit apa salahnya. Cantik tak? Terima kasih Jess kerana uruskan…


EOA – Google Education On Air (Bengkel BM)

EOA telah berlangsung pada 1 Nov 2015. Saya kumpulkan di sini Youtube rakaman setiap pembentangan yang yang menggunakan Bahasa Melayu. Perkongsian yang sangat berguna. Semua pendidik, belajarlah dan manfaatkan perkongsian ini. Praktikkan di sekolah masing-masing jika ianya bersesuaian. Selesai menonton, jangan lupa klik LIKE pada video tersebut tanda sokongan dan effort yang telah diberi oleh…


GEG On Air – GOA

Tidak dirancang. Semuanya sepontan. Mujurlah ada rakan-rakan yang sangat sporting. Cakap sahaja semua bertindak cepat dan sedia membantu. Sungguh terharu. Terima kasih semua. Mendapat idea pada 5/10/2015 dan membuat MOCK TEST pada 5/10/2015 dan terjadilah peristiwa 6/10/2015. Terima kasih kepada semua LIVE viewers. Kepada yang sudah menonton dan masih mahu menonton, anda bolehlah lihat di…


Seminar 3i – Awesome!

Acara ini adalah pertama kali di adakan di Malaysia. Dianjurkan dan dikendalikan sepenuhnya oleh Google Malaysia dan untuk guru-guru sekolah kerajaan. Sambutan sangat menggalakkan. Kali pertama dilakukan, ianya boleh dikategorikan sebagai SUKSES. Macam tak percaya, semua berlangsung dengan dengan cepat sekali. 2 hari terasa berlalu sangat pantas. Syabas diucapkan kepada semua guru, baik yang datang jauh…