Category: TIPS

MENDAPATKAN PASSWORD YANG SUDAH AUTOSAVE DALAM KOMPUTER

Biasanya kalau kita pakai komputer sendiri, kita selalu SAVE password kita kat komputer tu. Senanglah kalau nak buka nanti tak perlu taip. Tapi kalau anda guna komputer orang lain atau komputer awam, cari nahas lah save passwordkan? Saya pun sama lah, dalam laptop dah save berkurun lamanya. Bila beli device baru, nak dapatkan balik password,…


Macam mana nak sort dokumen untuk temuduga HLP/CBBP TB Master/PHD?

Alhamdulillah.Masa berlalu sangat pantas. Sepantas kilat. Terasa baru sahaja tgk surat untuk hadiri temuduga. Tup2dah habis temuduga pun. Minggu ini adalah sesi temudunga calon PHD dalam maupun luar negara. Minggu depan untuk program Master. Untunglah korang ada banyak masa produce n baiki proposal n boleh prepare well. Saya memang kelam kabut sebab kebetulan sibuk dengan…