Tag: doc

COPY GDOC KE GFORM DENGAN PANTAS

Biasanya kita dah banyak stok soalan dari Microsoft Word. Kita nak jadikan soalan ini lebih mudah di akses secara online. Biasanya kita buat split skrin dan copy paste kan? Apa yang saya dapat ni pun macam COPY PASTE juga tapi lebih mudah. Apa yang perlu di lakukan ye? Jom follow. Masukkan soalan Ms Word anda…


Google Doc + MailChimp = Email

Hari ini saya ingin menghantar emel jemputan. Saya sedang memikirkan bagaimana untuk menghantar emel kepada semua yang ada dalam database saya dan memastikan nama penerima tercatat di dalam emel tersebut. Saya ada data nama guru, emel mereka di dalam Google Sheets (lebih kurang sama macam excel). Saya memikirkankan alangkah baiknya jika ada ADDS ON yang…