Tag: form

Tips Latihan Google Form

Sekarang dah jadi satu fenomena di mana ramai guru mula membuat soalan latihan menggunakan Google Form. Ianya menarik, mudah dan boleh dikongsi bersama. Ramai dah mula berkongsi link soalan yang dibina. Yang belum cuba tu jangan lah malu nak cuba. Tak pandai, belajar lah, join group2 telegram belajar aplikasi seperti ini atau boleh juga hadiri…


COPY GDOC KE GFORM DENGAN PANTAS

Biasanya kita dah banyak stok soalan dari Microsoft Word. Kita nak jadikan soalan ini lebih mudah di akses secara online. Biasanya kita buat split skrin dan copy paste kan? Apa yang saya dapat ni pun macam COPY PASTE juga tapi lebih mudah. Apa yang perlu di lakukan ye? Jom follow. Masukkan soalan Ms Word anda…


Biar Pelajar Yang Menilai – Google Form + VLE Sites

Apabila pelajar membuat pembentangan, bagaimana caranya kita menilai mereka? Selalunya kita menilai mereka tanpa mengira pandangan rakan lain di dalam kelas. Adakah penilaian kita tepat? Padahal penilaian dan kefahaman rakan lain di dalam kelas adalah yang terbaik. Kerana mereka adalah AUDIENCE yang natural dan yang mendengar apa yang rakan mereka sampaikan. Macam mana nak mengundi?…