Tag: geg

Day #1 : Singapore Tour (Part 2)

Saya bangun jam 3.30 petang. Bangun terus mandi. Bilik mandinya sangat kecik tetapi pancurannya sangat kuat dan puaslah mandi. Lepas mandi kejutkan Aliya & Sabarina. Dah bersedia nak ke Masjid untuk solat Jamak Zohor + Asar. Selesai saya bersiap, saya nampak Raihan & Rozaina dan kawannya di lobby. Oh tepat masanya. Selesai mereka mendaftar, kami…


Day #1 : Singapore Tour (Part 1)

4.00 pagi Ke rumah Sabarina ambil di rumah (Batu Muda) dan terus ke KLIA2 5.15 pagi Sampai di KLIA 2 Tunggu solat subuh. Orang ramai gila sebab flight pagi memang murah. Ramai orang nak bercuti. Selesai solat subuh, makan sebab lapar. Makan KFC je sebab tempat lain penuh manusia. Perlu makan sebab kat Singapore nanti…


GEG Gombak ke Top Leaders Summit di Singapura

Ini adalah kali ke-2 saya ke Singapura. Kali pertama juga membawa nama GEG Gombak ke Singapura untuk memceritakan tentang GEG Gombak kepada seua guru sekolah kerajaan di Singapura kerana GEG baru sahaja bermula di Singapura ketika itu (Oktober 2015). Kali ini ianya adalah dengan tujuan berbeza. Dua tahun lalu APAC Leader Summit di adakan di…


GEG Gombak – Goolendar

Merancang dah lama tapi masa yang tiada. 16hb April sebenarnya adalah hari sukan sekolah saya tetapi kita hanya merancang, sukan terpaksa ditunda atas arahan kerana cuaca panas. saya merebut peluang ini menukarkan aktiviti kepada sesuatu yang memberi manafaat. Saya sering menganjurkan perjumpaan di sekolah saya sendiri tetapi seperti saya pernah nyatakan pada diri sendiri, 2016…


GEG Gombak #1 Buletin

Edisi 1 : Buletin GEG Gombak. Saya keluarkan di dalam Bahasa Malaysia terlebih dahulu. Jangan lupa, di akhir muka surat ada FAN MAIL. Tinggalkan jejak anda jika anda pernah bersama kami di mana-mana acara sepanjang 2015. Atau anda boleh klik pada link http://tiny.cc/fanmail


IMBASAN 2015

JANUARI Tahun 2015 saya sifatkan sebagai tahun gemilang buat saya secara peribadi. Ada pelbagai kisah suka duka, air mata yang dilalui tetapi tidak perlulah kita ceritakan di sini. Pelbagai bentuk kejayaan yang saya telah capai. Ada antaranya di luar jangka. Tahun 2015 dimulakan dengan langkah kanan apabila akhbar Kosmo pada 28/01/2015 memaparkan kisah saya bersama pelajar ICT…


GEG On Air (GOA Part 2)

Ini adalah acara ke dua yang menyatukan GEG Leader di dalam satu perkongsian ilmiah. Jika anda terlepas GOA 1/205, anda boleh lihat tulisan saya berkenaan acara tersebut di http://www.normsuperb.com/2015/10/06/geg-on-air-goa/ Hari ini seperti di rancang, GEG on Air bersiaran sekali lagi. Sesuatu yang dirancang, kadang-kadang ada saja halangannya. Kali ini, Pn. Farida & Syuhaimi tidak dapat bersama…


Day 2 – EdTech Google Summit

Sampai awal pagi. Sampai sahaja, terus bergambar. Sebab masa sampai tu, Jess sedang sibuk bergambar. Apa lagi, join sekali. Istimewanya hari ini kami pakai baju yang baru di tempah dengan chapter masing-masing. Yang penting saya nampak kurus sikit pakai baju ni. Hahaha. Jangan mare, perasan sikit apa salahnya. Cantik tak? Terima kasih Jess kerana uruskan…


Day 1 – EdTech Google Summit

Tahun ke-3 penganjuran dan Alhamdulillah, kali ini masih dapat menyertainya. Masih ingat, kali pertama hadir terasa sangat pelik maklumlah kita di sektor awam atau lebih jelas saya katakan di bidang perguruan, tak pernah merasa kursus jenis begini. Tapi kali ke-3 ini terasa sangat seronok sebab pengalaman mengajar dalam memilih slot yang sesuai dan pengurusan masa…


EOA – Google Education On Air (Bengkel BM)

EOA telah berlangsung pada 1 Nov 2015. Saya kumpulkan di sini Youtube rakaman setiap pembentangan yang yang menggunakan Bahasa Melayu. Perkongsian yang sangat berguna. Semua pendidik, belajarlah dan manfaatkan perkongsian ini. Praktikkan di sekolah masing-masing jika ianya bersesuaian. Selesai menonton, jangan lupa klik LIKE pada video tersebut tanda sokongan dan effort yang telah diberi oleh…