Tag: geggombak

Day 2 – EdTech Google Summit

Sampai awal pagi. Sampai sahaja, terus bergambar. Sebab masa sampai tu, Jess sedang sibuk bergambar. Apa lagi, join sekali. Istimewanya hari ini kami pakai baju yang baru di tempah dengan chapter masing-masing. Yang penting saya nampak kurus sikit pakai baju ni. Hahaha. Jangan mare, perasan sikit apa salahnya. Cantik tak? Terima kasih Jess kerana uruskan…


EOA – Google Education On Air (Bengkel BM)

EOA telah berlangsung pada 1 Nov 2015. Saya kumpulkan di sini Youtube rakaman setiap pembentangan yang yang menggunakan Bahasa Melayu. Perkongsian yang sangat berguna. Semua pendidik, belajarlah dan manfaatkan perkongsian ini. Praktikkan di sekolah masing-masing jika ianya bersesuaian. Selesai menonton, jangan lupa klik LIKE pada video tersebut tanda sokongan dan effort yang telah diberi oleh…


Seminar 3i – Awesome!

Acara ini adalah pertama kali di adakan di Malaysia. Dianjurkan dan dikendalikan sepenuhnya oleh Google Malaysia dan untuk guru-guru sekolah kerajaan. Sambutan sangat menggalakkan. Kali pertama dilakukan, ianya boleh dikategorikan sebagai SUKSES. Macam tak percaya, semua berlangsung dengan dengan cepat sekali. 2 hari terasa berlalu sangat pantas. Syabas diucapkan kepada semua guru, baik yang datang jauh…


Chromepuccino V2 – Full Version

Jika anda masih ingat, saya ada menulis berkenaan GEG Gombak Meet-Up berkenaan tajuk yang sama iaitu Chromepuccino V1 Entah kenapa kini Chromepuccino dah jadi macam satu trademark untuk saya dan GEG Gombak. Bukan kerana apa, kerana saya tidak dapat menafikan betapa extensions dan applications yag di tawarkan amat memberi kesan dan alat yang sangat membantu saya…


GEG Ipoh #1 Meetup

5.15am from Gombak and arrived at Ipoh at 7.15am.  I’m so lucky today because I no need to drive. I have a driver today, my darling (hubby). Thank you so much my dear. If you didn’t drive me there, I don’t think that I can go home directly because today is a long day. Talking…


Invited by GEG Ipoh!

Congratulation Raihan for your nomination. Proud to hear that one of my ‘old’ friend become a leader. Welcome GEG Ipoh. They will have a Inaugural MeetUp this comming Saturday (25 April 2015). She ask me to come as a presenter and without thinking, I just say yes even-though its 2 hours journey. Tak sabar rasanya nak…


Chromepuccino – Successful Story!

Target saya cuma 10 – 15 orang akan muncul pada hari ini. Bukan kerana saya tidak mengalu-alukan peserta yang ramai tapi kali ini saya bawa mereka ke tempat yang saya sangat sayang iaitu ke Cikgu Norm Centre Hometuition yang menjadikan ianya sangat dekat di hati saya. Promosi yang dilakukan bukanlah secara besar-besaran kerana saya tidak…


Chromepuccino

Terfikir untuk berkongsi dengan rakan-rakan guru sambil minum kopi. Tujuan saya mudah sahaja, nak buat sharing session secara santai bersama rakan-rakan dan kenalan yang mungkin akan memberi inspirasi dan menambah nilai sesuatu perkara. Mungkin sebelum ini mereka biasa menggunakan Chrome tetapi mungkin hanya seperti donat tradisional. Saya ingin berkongsi bagaimana nak jadikan donut ini sehebat…


Kursus PLuG TMK Tahun 5

Kali ini dipertanggungjawabkan sebagai Ketua di SK Seri Anggerik untuk kursus PLuG TMK Tahun 5. Bersama team saya yang sangat Awesome iaitu Jess [SMK St. John] , Komate [SMK St. John] & Selvarani [SMK (L) Methodist KL] . Selama 3 hari menjadi penceramah adalah perkara biasa bagi saya. Alhamdulillah, saya punya peserta yang hebat dan positif….


GEG Gombak – Inaugural Meet-up

Nekad memilih tarikh 25hb Oktober 2014 sebagai tarikh keramat untuk launching chapter baru ini. Sesungguhnya persiapan yang dilakukan sendirian amatlah menguji kemampuan diri ini. Tapi Alhamdulillah apabila ada yang sudi membantu saya sponsor goodies, makanan dan juru gambar. Sejak dari pemilihan tarikh disahkan oleh Philips, saya secara regularnya membuat promosi di FB dan di G+….